Delta Isolatie is in 1983 opgericht door Peter Stahl. De van oorsprong Duitse oosterbuur had reeds zijn ervaring opgedaan bij een groot isolatiebedrijf dat vooral werkte voor grote opdrachtgevers in de Europoort. De keuze voor vestiging in Stellendam bleek een juiste, gezien het grote aantal vissersschepen. De aldaar gevestigde scheepsbouwers Maaskant en Padmos voorzagen in vele opdrachten; een hechte band was geboren.

Het bedrijf groeide en telde al snel 3 werknemers, waaronder huidig directeur Dan van den Bergh. In de jaren die daarop volgden specialiseerde het bedrijf zich in de isolatie van motoren (geluid), uitlaten (warmte) en machinekamers (brandveiligheid) op de vele vissersschepen. Maar ook opdrachten voor de Overheid, Rijkswaterstaat en de Havendienst werden verworven.

De specialisatie die hieruit voortvloeide kenmerkt de huidige kwaliteit die nog steeds met vakkundig handwerk wordt geleverd.

In augustus 2015 vond Peter Stahl in zijn oud leerling en werknemer Dan van den Bergh zijn geschikte opvolger, waarna hij met pensioen ging. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nog steeds is Peter geregeld op de Deltahaven te vinden. Niet alleen voor kennisoverdracht, advies of een gezellig praatje, maar zeer zeker ook om de mouwen op te stropen.

Dan van den Bergh heeft 10 jaar een uitstap gemaakt naar de grootschalige isolatie in de omringende industrie. Als projectleider bij zowel Lauer BV uit Duitsland als ook Alltrad uit Belgie was hij een gerenommeerd persoon op het gebied van isolatie op grote projecten in de chemische industrie. Denk hierbij aan de Exxon Mobil, de BASF in Antwerpen en Loders Croklaan op de Maasvlakte.

Deze opgedane kennis zult u als opdrachtgever merken.

Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 4 vaste werknemers en een aantal vakkundige onderaannemers. Het bedrijf heeft een goede naam op weten te bouwen binnen de isolatiewereld en kan de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet worden gezien!